Saturday, November 23, 2019

A hit hivatása, a modernizmus elleni eskü nincs értelme: a Vatikáni Tanács értelmezése ortodoxia vagy eretnekséget, modernizmust vagy a katolikus hithez való hűséget hoz létre.


Image result for Photo Catholic profession of faith of  nuns in Thailand


Image result for Photo Catholic profession of faith of  nuns

A hit hivatása ma haszontalan. A modernizmus elleni eskü nincs értelme. A katolikusokat fel kell kérdezni, hogy hogyan értelmezik a II. Vatikáni Zsinatot. Hogyan értelmezik az LG 8, LG 14, LG 16, UR 3, NA 2, GS 22 stb. A II. Vatikáni Tanácsban? Láthatatlanok vagy láthatók, közvetett vagy explicit, szubjektív vagy objektív, hipotetikus vagy valós az Ön számára? Ez dönti el. Dönti, hogy hűek vagyünk-e modernisták, ortodoxok vagy nem -ortordoxok. Dönti el, hogy valóban katolikusak vagy eretnek vagyunk. Az egyik értelmezés ésszerű, a másik irracionális.
Értelmezhetjük a II. Vatikáni Zsinat irracionálisan és szavaljuk a hitvallást. Az eredmény eretnekség. Az irracionális értelmezés a modernizmust hozza létre. A katolikus liberálisá válik.
Egy katolikus elmondhatja a Nicene Creed-et. Ezután irracionálisan értelmezte az LG 8, LG 14, LG 16, UR 3 stb. Arra utalnának, hogy személyesen ismert nem katolikusok.Az egyházon kívül mentett emberek.Ez zavart kelt.A Tanács megsérül a Hibák tematikájában. Az Athanasius-hitvallás elavulttá válik. 
Ha az LG 8, LG 14, LG 16 stb. Az egyházon kívül látható nem katolikusokra hivatkoznak, akkor az egyházon kívül üdvösség van. Tehát az LG 16 (legyőzhetetlen tudatlanság) kivételt képez a hivatali dokumentumokban. X Pius pápa katekizmusa ellentmondásos. Ellentmond az, hogy az egyházon kívül nincs üdvösség. Ez a katekizmus is ellentmondana önmagának.
Tehát mondja el a Nicene Hitvallást mint hitprofitot. De azt is felteszi a kérdést: "Az LG 8, LG 14, LG 16, UR 3, NA 2, GS 22 stb. A II. Vatikáni Tanácsban fizikailag láthatatlan vagy látható esetekre utal-e az Ön számára? ”.
A különbséget tisztázni kell. Akkor ott van az ortodoxia vagy az eretnekség szakma. - Lionel Andrades


No comments: