Saturday, November 23, 2019

Profesia viery, prísaha proti modernizmu nemá zmysel: Interpretácia Vatikánskeho koncilu vytvára ortodoxie alebo kacírstvo, modernizmus alebo vernosť katolíckej viere.


Image result for Photo Catholic profession of faith of  nuns in Thailand


Image result for Photo Catholic profession of faith of  nuns

Profesia viery je dnes zbytočná. Prísaha proti modernizmu nemá zmysel. Namiesto katolíkov by sa malo opýtať, ako interpretujú II. Vatikánsky koncil. Ako interpretujú LG 8, LG 14, LG 16, UR 3, NA 2, GS 22 atď. Vo Vatikánskej rade II? Sú pre vás neviditeľné alebo viditeľné, implicitné alebo explicitné, subjektívne alebo objektívne, hypotetické alebo skutočné? Rozhoduje sa o tom. Rozhoduje sa, či sme verní alebo modernistickí, ortodoxní alebo neortodoxní. Rozhoduje sa, či sme skutočne katolícki alebo kacířski. Jeden výklad je racionálny a iný iracionálny.
Môžeme interpretovať iránsky koncil II. Vatikánskeho koncilu a recitovať Creed. Výsledkom je kacírstvo. Iracionálny výklad vytvára modernizmus. Katolík sa stáva liberálom.
Katolík mohol recitovať Nicene Creed. Potom mohol iracionálne interpretovať LG 8, LG 14, LG 16, UR 3 atď. Poukazovali by na osobne neznámych katolíkov. Ľudia zachránení mimo kostola.To vytvára zmätok. Rada sa roztrhne s Syllabusom chýb. Athanéziovo vyznanie je zastarané. Máme novú interpretáciu vyznania Nicene a vyznania apoštolov. 
Ak LG 8, LG 14, LG 16 atď. Odkazujú na viditeľných nekatolíkov mimo Cirkvi, potom mimo Cirkvi je spasenie. Preto LG 16 (neporaziteľná ignorancia) sa stáva výnimkou z magisterských dokumentov. Katechizmus pápeža Pia X. je protirečený. Protirečí sa mimo Cirkvi, nie je spasenie. Tento katechizmus by si tiež odporoval.
Takže recitujte Nicene Creed ako profesiu viery.Avšak sa pýtajte: „Vzťahuje sa na vás LG 8, LG 14, LG 16, UR 3, NA 2, GS 22 atď. Vo Vatikánskej rade II na fyzicky neviditeľné alebo viditeľné prípady? ".
Rozdiel je potrebné objasniť. Potom existuje povolanie ortodoxie alebo herézy. - Lionel Andrades


No comments: