Friday, November 22, 2019

A II. Vatikáni Zsinat már nem kifogás az egyház kizárólagos üdvösségének elutasítására

Image result for photo of mug extra ecclesiam nulla salus
2019. november 22
A II. Vatikáni Zsinat már nem kifogás az egyház kizárólagos üdvösségének elutasítására
Bármikor, amikor azt mondanám, hogy az egyházon kívül nincs megmentés, helyesbítést végeztem.Mondom, hogy a II. Vatikáni Zsinat megváltoztatta ezt a tanítást. Most tudjuk, hogy ez helytelen volt. A II. Vatikáni Tanács már nem mentség. Többé nem lehet ürügy. Tudjuk, hogy a II. Vatikáni Zsinat támogatja a katolikus egyház kizárólagos megváltását.
A Lumen Gentium hipotetikus esetei (LG 8, LG 14, LG 16) nem szó szerinti példái az 1965–2019-es egyházon kívüli üdvösségnek. Nincsenek szó szerinti esetek.Az Unitatis Redintigratio-ban említett keresztények ismeretlen esetei nem ismertek kivételek a visszatérés ökumenizmusa számára. A próbatagoknak megváltás céljából katolikus egyházzá kell válniuk. A Nostra Aetate nem említi az egyházon kívül mentett objektív embereket. Tehát a Nostra Aetate nem ellentmond az Ad Gentes 7-nek, amely szerint mindenkinek hitre és keresztségre van szüksége az üdvösséghez.
A katolikus egyház továbbra is azt tanítja, hogy kizárólagos üdvösséggel rendelkezik. Az exkluzív üdvösséggel kapcsolatos hagyományos tanítás ma az Ad Gentes 7-en alapul. Az Ad Gentes 7-re nincs ismert kivétel, amely a János 3: 5, Márk 16:16, Matt. 7:13, János 3: 16-18 stb. A II. Vatikáni Zsinat szövegében nem említik kivételt.
Rahner, Ratzinger, Congar, Bea, Murray és Cushing jelen voltak a Tanácsban. És akkor mi van? A II. Vatikáni Tanács Feeneyite. Ez támogatja a Feeneyite EENS-t és a múlt eklesiológiát.Fr. Leonard Feeney (Boston) igaza volt. A Szent Iroda 1949-es levele ténybeli hibát tett. Tehát nem lehet hivatalos. A Szentlélek nem hibázhat.
A pápák az évszázadok során megerősítették az extra ecclesiam nulla salus szigorú értelmezését. Számukra csak a hipotetikus esetek voltak a vágy keresztelése, a vér keresztelése és a megsemmisíthetetlen tudatlanságban való megmentés. Tehát számukra nem voltak kivételek az EENS számára.
A liberális teológusok 1949-ben hibát követtek el. A Szent Iroda 1949-es levele a bostoni érseknek helytelen volt. Mivel a vágy keresztelésének, a vérkeresztelésnek és a legyőzhetetlen tudatlanságnak való megmentés hipotetikus esetei számukra nem hipotetikusak voltak. Láthatatlan emberek voltak láthatóak. A bostoni érsekség is zavart volt.
Tehát Fr. Leonard Feeney és a Szent Benedikt Központ helyesek voltak, a Szent Hivatala (CDF) és XII. Pius pápa pedig tévedtek. -Lionel Andrades

No comments: