Friday, November 22, 2019

Vatican Council II is geen excuus meer om exclusieve redding in de kerk te verwerpen

Image result for photo of mug extra ecclesiam nulla salus
22 november 2019
Vatican Council II is geen excuus meer om exclusieve redding in de kerk te verwerpen
Wanneer ik buiten de kerk zou zeggen dat er geen redding is, werd mij gecorrigeerd. Ik zou te horen krijgen dat Vaticaans Concilie II die leer heeft veranderd. Nu weten we dat dit verkeerd was. Het kan niet langer als excuus worden gebruikt. We weten dat Vaticaanraad II exclusieve redding in de katholieke kerk ondersteunt.
Hypothetische gevallen in Lumen Gentium (LG 8, LG 14, LG 16) zijn geen letterlijke voorbeelden van redding buiten de kerk in 1965-2019. Er zijn geen letterlijke gevallen. Onbekende gevallen van christenen die in Unitatis Redintigratio worden genoemd, zijn geen bekende uitzonderingen op een oecumene van terugkeer. Protestanten moeten zich bekeren tot de katholieke kerk voor redding. Nostra Aetate vermeldt geen objectieve mensen die buiten de kerk zijn gered. Dus Nostra Aetate is niet in tegenspraak met Ad Gentes 7 dat zegt dat allen geloof en doop nodig hebben voor redding.
De katholieke kerk leert nog steeds dat het exclusieve redding heeft. De traditionele leer over exclusieve redding is nu gebaseerd op Ad Gentes 7. Er zijn geen uitzonderingen bekend op Ad Gentes 7 die gebaseerd is op Johannes 3: 5, Markus 16:16, Matt. 7:13, Johannes 3: 16-18 enz. Geen uitzonderingen worden genoemd in de tekst van Vaticaanse Raad II.
Rahner, Ratzinger, Congar, Bea, Murray en Cushing waren aanwezig bij de Raad. Dus? Vatican Council II is Feeneyite.Het ondersteunt Feeneyite EENS en de vroegere ecclesiology.Fr. Leonard Feeney van Boston had gelijk. De Letter of the Holy Office 1949 maakte een feitelijke fout, dus het kan niet magisterieel zijn, de Heilige Geest kan geen fout maken.
De pausen door de eeuwen heen bevestigden de strikte interpretatie van extra ecclesiam nulla salus. Voor hen waren de doop van begeerte, de doop van bloed en gered worden in onoverwinnelijke onwetendheid slechts hypothetische gevallen. Voor hen waren het dus geen uitzonderingen op EENS.
De liberale theologen maakten een fout in 1949. De brief van het Heilig Kantoor 1949 aan de aartsbisschop van Boston, was verkeerd. Onzichtbare mensen waren zichtbaar. Het aartsbisdom Boston was ook in de war.
Dus Fr. Leonard Feeney en het St. Benedict Center hadden gelijk en het Holy Office (CDF) en paus Pius XII hadden ongelijk. - Lionel Andrades

No comments: