Monday, November 25, 2019

Biskupova prísaha vernosti: ako interpretuje II. Vatikánsky koncil?

Pondelok 25. novembra 2019
Biskupova prísaha vernosti: ako interpretuje II. Vatikánsky koncil?
 Image result for Photo Giuramento di Fedelta di Vescovo Cattolico Photo
Pre biskupa je jednoduché recitovať prísahu vernosti. Avšak musí objasniť aj svoj výklad Vatikánskeho koncilu II. Ako interpretuje LG 8, LG 14, LG 16, UR 3, NA 2, GS 22 atď. Vo Vatikánskej rade II? Vzťahujú sa na neviditeľných a neviditeľných ľudí v súčasnosti? Sú príkladmi známych ľudí zachránených mimo katolíckej cirkvi? Dnes všetci biskupi predpokladajú, že tieto hypotetické prípady (LG 8 atď.) Sú v roku 2019 objektívnymi ľuďmi. Výnimkou sú extra ecclesiam nulla salus a minulá ekleziológia. Pretože to sú výnimky, museli by byť známe a viditeľné. ľudí. Neviditeľní ľudia nemôžu byť praktickými výnimkami pre všetkých, ktorí potrebujú vstúpiť do Cirkvi na spasenie.
Takže s touto chybou biskup recituje Nicene Creed. Potom jeho prísaha vernosti nemá zmysel. Keďže potvrdzuje herézu a modernizmus, interpretuje vatikánsky koncil II s nesprávnym odôvodnením.

 
 


To isté platí pre profesiu viery, kňaza alebo mníšky. Bude interpretovať magisterské dokumenty iracionálne. Nesmieme sa poslúchať nadriadenému, ktorý napríklad iracionálne vykladá vatikánsku radu II.
Ak LG 8 atď. Odkazuje na viditeľných ľudí zachránených mimo Cirkvi, mimo Cirkvi je známa spása. A tak sa Athanasiovo vyznanie a Sylabus chýb a katechizmov, ktoré potvrdzujú minulú ekleziológiu, stali zastaranými. Interpretácia vyznania Nicene a Apoštoli sa zmenila.
Ak sa LG 8 atď. Vo Vatikánskom koncile II odvolávajú iba na hypotetické prípady, nejde o objektívne príklady spasenia mimo Cirkvi. Nejedná sa o doslovné výnimky z dogmy extra ecclesiam nulla salus, Athanasius Creed, Sylabus chýb atď. V našom chápaní Nicene a Apoštolských Creedov nedošlo k žiadnej zmene. Okrem Cirkvi neexistuje spása. Existuje jeden známy krst. za odpustenie hriechov, ktoré môžu byť podávané opakovane. Neexistujú tri osobne známe krstiny. Nemôžeme vidieť, že niekto dostane krst túžby, ani ho nemôžeme dať niekomu. Nicene Creed odkazuje na jeden známy krst v skutočnom živote.
V predchádzajúcom blogovom príspevku som uviedol, že Profesia viery je dnes zbytočná. Prísaha proti modernizmu nemá zmysel. Namiesto katolíkov by sa malo opýtať, ako interpretujú II. Vatikánsky koncil. Ako interpretujú LG 8, LG 14, LG 16, UR 3, NA 2, GS 22 atď. Vo Vatikánskej rade II? Sú pre vás neviditeľné alebo viditeľné, implicitné alebo explicitné, subjektívne alebo objektívne, hypotetické alebo skutočné? Rozhoduje sa o tom. Rozhoduje sa, či sme verní alebo modernistickí, ortodoxní alebo neortodoxní. Rozhoduje sa, či sme skutočne katolícki alebo kacířski. Jediný výklad je racionálny a iný iracionálny.
-Lionel Andrades




Primer on Feeneyism and Cushingism







________________________________________

No comments: